Egyedi tervezésű családi ház építés | Szimetrik Építőipari Kft.

Egyedi tervezésű családi ház építés

Szimetrik - Így lesz a Tervekből Valóság!

Egyedi tervezésű családi ház építés

Egyedi tervezésű családi ház építés

Vállaljuk általunk készített vagy hozott, egyedi tervezésű családi házak kivitelezését, egyedi árajánlat készítésével. A következő tényezők adják ki az épület „egyediségét”.

 • megközelíthetőség: keskeny -szűk -meredek- utca, súlykorlátozás, területfoglalás stb.
 • beépítési előírások: különleges beépítési lehetőségek pl:zártsorú
 • telekadottság: szomszédos épületek helyzete, kialakítása, állagmegóvás
 • terepviszonyok: talajviszonyok, lejtős terep
 • építészeti megoldások :többszintes, alápincézett vagy emeletes épületek
 • szerkezeti megoldások: hagyományostól eltérő, egyedi szerkezetek alkalmazása

Az ilyen típusú házak lebonyolítása a következő főbb részekből tevődik össze.

Tervezés
A tervezés célja az egységes építészeti koncepció megalkotása, magas használati értékű, építtető és építész együttműködése nyomán harmonikus, igazi otthon tervezése. Fontos számunkra, hogy megbízóinkkal közösen olyan épületeket tervezzünk, melyek az építészeti érték, energiatakarékosság mellett az építtetők anyagi kereteit is figyelembe veszik.

Költségvetés 
Az építkezés egy többszörösen összetett folyamat, az építészeti tervezésen túl jól átgondolt, anyagi tervezésre is szükség van. Egy tételes költségvetés elkészítése nagyban elősegíti a megfelelő építési vállalkozó kiválasztását. A vállalkozói szerződés a tételes árajánlat alapján készül, annak mellékleteként.

Az általunk készített költségvetés tartalmazza az építménybe beépítésre került anyagokat, azok mennyiségeit, valamint az elvégzendő szakipai munkákat tételesen. Az árazatlan költségvetés elkészíttetésének célja, hogy – azt a kivitelezőknek beárazásra kiadva- azonos rendszerű jól összehasonlítható költségvetések szülessenek. Ennek köszönhetően gyorsabban tudnak ajánlatot adni, és mivel az ajánlatot ugyanazokra a munkatételekre adják, így ajánlataik teljes mértékben összevethetők egymással. Az árazott költségvetések általában egyetlen fejezetbe sűrítik az összesített tételeket, így az ajánlat nem szakaszolható, illetve más ajánlattal nehezen összehasonlítható. További hátránya, hogy különböző költségvetést készítő programok léteznek, melyek megnehezítik, adott esetben ellehetetlenítik a kapott költségvetések összevethetőségét.

Finanszírozás, Hitelügyintézés
A kivitelező kiválasztása és a költségvetés elfogadása után gyakran előfordul, hogy saját erő nem fedezi teljes mértékben az építés költségeit. Ebben az esetben egyéb forrást szükséges bevonni.
Néhány éve indulóan nagy változások zajlottak le mind az építési, mind pedig a hitelezési piacon. A 2016-os év pedig újra teret enged a családosok, illetve a családot tervező építkezni vágyók számára. 2016.01.01-től kibővített lakásépítési támogatások (CSOK, 5%-os áfa, áfa visszatérítés) esélyt adnak a lakosságnak, hogy új otthonhoz jussanak. Cégünk minden megrendelőnk számára megkeresi a lehetőségeihez igazított, egyedi és ingyenes finanszírozási ajánlatokat, melyekből kiválaszthatják a számukra legkedvezőbbet. Legyen szó építésről, vásárlásról, vagy akár hitelkiváltásról. Az építési hitelek legnagyobb hátránya, hogy a banki értékbecslés nincs összhangban a valós készültségi fokkal. Ez jelentős gondot okozhat az építési és fizetési ütemezésben. Az általunk épített családi házakra vonatkozóan olyan konstrukciót dolgoztunk ki, melyben az építtetőnek nem kell törődnie ezzel, hiszen cégünk előfinanszírozza a soron következő banki folyósítást.

Szerződéskötés 
Az árajánlat elfogadása után, a megfelelő pénzügyi feltételek esetén vállalkozói szerződés készül. A vállalkozói szerződés minden fontos információt tartalmaz az építésről, melyek a következők:

 • szerződő feleket
 • szerződés tárgya
 • szakaszok műszaki tartalmát
 • szakaszok határidejét, és annak árát
 • fizetési feltételeket
 • kötbér feltételeit
 • minden egyéb fontos körülményt

Kivitelezés
A fentiekben felsorolt előzmények után az épület tényleges megvalósítása veszi kezdetét az építési terület átadás-átvételével. Az optimális kivitelező kiválasztása esetén az építés, mint a lebonyolítás legnagyobb része a műszaki szakemberek összehangolt munkájának eredményeképpen gördülékenyen zajlik.
A kivitelező részéről a műszaki vezető, a megrendelő részéről a műszaki ellenőr felel a terv szerinti kivitelezésért, az első osztályú munkavégzésért. Az építőmesteri munkákat a cég nagy gyakorlattal és szakértelemmel rendelkező szakemberei végzik, kiemelt figyelmet fordítva az egyéni kérések teljesítésére is. Szakszerelőipari munkákat végző alvállalkozóink évek óta állandó és megbízható partnereink.

 • magas színvonalú minőség
 • határidők betartása
 • ügyfeleink bizalma

Elszámolás
Az építés pénzügyi szempontból több szakaszból áll, melyek összhangban vannak a kivitelezés készültségi fokával. Egyszerűbb esetben 5-6, bonyolultabb esetben akár 8-10 szakasz is lehetséges.
Az elkészült szakaszok ára helyszíni felmérés alapján áll össze, mely kisebb eltéréseket mutathat, pozitív és negatív irányban is – az adott költségvetés mennyiségeit illetően.
Egy-egy szakasz elkészültekor a teljesítési igazolás elfogadását követően- számla készül, melyet utólagosan egyenlít ki a Megbízó. Végső elszámoláskor már csak a kész produktumot veszi át, s élvezheti is álmai otthonát.

 • kulcsátadás
 • átadás-átvételi jegyzőkönyv
 • használati utasítás
 • garanciális feltételek
 • műszaki vezetői nyilatkozatok