Társadalmi felelősségvállalás | Szimetrik Építőipari Kft.

Társadalmi felelősségvállalás

Tervekből, valóság – a Szimetrikkel!

Jótékonyság motorosbarátokkal


A Szimetrik Építőipari Kft.-nél már szinte hagyomány, hogy a győrújbaráti Jótékonysági Motoros Találkozó és Rockfesztivál mellé áll, ezért természetesen támogatta a nemrégiben megrendezett XX., jubileumi rendezvényt is, amelynek teljes bevételét jótékony célra fordítják a szervezők.

A motorosbarátokat a borongós idő ellenére is jó hangulattal és különféle ajándékokkal vártuk, s sokakat már régi barátként köszönthettünk a standunknál.

Komfortosabbá tettük a Hild diákjainak mindennapjait

A lokálpatrióta értékek mellett elkötelezettek vagyunk a fiatal generáció támogatásában is, ezért 2023 márciusán háromszázezer forint értékű tárgyi adománnyal ajándékoztuk meg a Győri SZC Hild József Építőipari Technikumot, komfortosabbá téve ezzel a diákok mindennapjait. A felajánlásnak köszönhetően a tanulók ezentúl könnyedén megmelegíthetik ebédjüket, vagy hűtve tárolhatják ételeiket.

Számunkra nem csak az építkezések során, hanem az élet minden területén fontos, hogy az általunk elindított folyamatokat – egy kézben tartva – mindig végig vigyük, ezért az iskola közösségének nem volt gondja a beüzemeléssel kapcsolatos részletekre sem. Azt is vállaltuk, hogy beszereljük a minőségi mikrohullámú sütőket, a hűtőt és az ezek tárolására használható bútort.

VII. Jubileumi Tündér Tó Party támogatása

Idén, augusztus 20-án már hetedik alkalommal került megrendezésre a Tündér Tó Party, melyhez mi is szerettünk volna hozzájárulni. A nagyszentpáli családi napra szimetrikes standdal települtünk ki, szerencsekerekünket pedig kicsik és nagyok egyaránt örömmel pörgették. Apró ajándékainkból mindenkinek jutott: készültünk tollakkal, kulcstartókkal, gumicukorral, mindemellett pedig 100.000 forint felajánlással szponzoráltuk ezt a nagyszerű rendezvényt.

A Hild József Épitőipari Szakközépiskola diákjait támogattuk

Építőipari vállalkozásként kiemelten fontosnak tartjuk a minőségi szakemberképzést, így nem volt kérdés számunkra, hogy támogatjuk a Hild József Építőipari Szakközépiskolát, melyre remek lehetőséget nyújtott az iskola diákönkormányzata által szervezett Diáknap. Az esemény apropóján a tanulóknak szimetrikes ajándékcsomagokkal kedveskedtünk, továbbá 100.000 forintot adományoztunk részükre, melyet többek között sárkányhajózásra, közös pizzázásra költöttek a fiatalok. Célunk az volt, hogy a hozzájáruljunk a rendezvényhez, ezzel még szebbé varázsoljuk számukra ezt a napot.

Büszkén támogattuk a 100 éves Győrszentiváni Sportegyesületet

Mint a győrszentiváni sportélet elkötelezett támogatói, szerettünk volna mi is hozzájárulni a június 11-én megrendezett Győrszentiváni Sportnap sikeréhez, így szimetrikes standdal vonultunk ki a nagyszabású rendezvényre. 1500 db ajándék jégkrémet vittünk magunkkal, hogy szétoszthassuk az eseményt meglátogató gyerekek között és cserébe csupán rajzot vagy aláírást kértünk az erre a célra készült molinónkra. Célunk ezzel az volt, hogy egy izgalmas „emlékkönyvvel” térhessünk haza. Mindemelett 200.000 Ft-tal járultunk hozzá az egyesület működéséhez, így támogatva a győrszentivániaknak sportolási lehetőséget nyújtó 100 éves sportegyletet.

Adomány a Győri Állatmenhely lakóinak

Jótékonysággal búcsúztattuk az évet, és ezúttal úgy döntöttünk, hogy a család nélkül élő, védtelen állatokon segítünk. Felkerestük a Győri Állatmenhelyet, majd előzetes egyeztetést követően a bent lakó ebek kora és egészségi állapota szerinti több, mint fél tonna jó minőségű kutyatápot vásároltunk. Kokas Péter és Kokas Tamás ügyvezetők nemcsak a helyszínre szállításban, de a rakodásban is segítettek, majd ezt követően készségesen vettek részt azon a Nagy Péter kuratóriumi tag által vezetett "túrán", melynek során személyesen is megismerkedhettek a megajándékozott kutyákkal.
Köszönet az együttműködésért és szívből kívánjuk, hogy minél több menhelyi állat találjon szerető gazdira!

Kosárpalánk a szentiváni iskolának

A Szimetrik Építőipari Kft. számára mindig is nagyon fontos volt, hogy adományozás révén is kifejezze társadalmi felelősségvállalását. Győrszentiván különösen fontos helyet tölt be a szívünkben, így nagy örömmel ajánlottunk fel 747 320Ft-ot a helyi Váczi Mihály Általános Iskola részére. Az oktatási intézmény ebből a támogatásból vásárolta meg azt az állítható magasságú kosárlabda palánkot, mely az iskola tornatermében került felszerelésre. Répásiné Hajnal Csilla igazgatónő egy díszoklevéllel köszönte meg felajánlásunkat. Az új kosárpalánk nem csupán az iskola tanulóinak számára nyújt sportolási lehetőséget, de az itt edző Győri Kosárlabda Klub U11-es és U12-es csapatának felkészülését is nagyban segíti.

Társasági adó felajánlás a Széchenyi Egyetem sportolóinak

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy annak a térségnek, városnak, ahol dolgozunk és melynek lakói révén a napi munkánk biztosítva van, lehetőségeink szerinti támogatással háláljunk meg a bizalmat. Nem történt ez másként 2020 szeptemberében sem, amikor vezetőségünk a társasági adónk felajánlásáról döntött. A Szimetrik Kft. Kokas Péter képviseletében egy összesen 1 965 544 Ft-nyi felajánlásról szóló igazolást nyújtott át a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületet képviselő dr. Gyömörei Tamás részére, melyet a SZESE a tagjainak versenyeztetésére és felkészülésére fordítja a 2020/2021-es szezonban. Sok sikert kívánunk!

Támogatás a győrszentiváni judózó gyerekeknek

Egy újabb helybéli sportegyesületet támogattunk: Ezúttal a Győrszentiváni Judo Sportegyesület számára juttattunk adományt 400 000 Ft értékben, melyet Kokas Péter, cégünk egyik tulajdonosa adott át a szervezet elnöke, Hatos Zsuzsanna számára. A felnövő generáció, a sport és a helyi közösségek támogatása mindig is fontos volt számunkra, így nem kérdés, hogy örömmel járultunk hozzá a Győrszentiváni Judo SE támogatásához. Az adományozott összeget teljes egészében az Egyesület működésére fordítják majd, ami nagy segítséget jelent abban, hogy továbbra is a megfelelő színvonalon tudják megtartani a kis lurkók edzéseit.

Győri Perinatális Intenzív Centrum támogatása

Mobil ellenőrző monitor vásárlásával támogattuk az intenzív koraszülött osztályt, pontosabban a Győri Perinatális Intenzív Centrumot.
A támogatásból vásárolt monitoros műszer egy régi helyére kerül, így a csecsemők szállítása (pl. a kórteremből a műtőbe) még ellenőrzöttebb, ezáltal biztonságosabb keretek között történhet.
Az alábbi képek a hivatalos átadáson készültek, ahol Dr. Németh Attila köszönte meg a támogatást a Szimetrik Kft. egyik tulajdonosának, Kokas Gergelynek.
Fontosnak tartjuk, hogy a helyi vállalkozások, ha tehetik, támogatásukkal is járuljanak hozzá közösséget szolgáló ügyekhez.
Mi továbbra is így teszünk!

Győrszentiváni Sportegyesület támogatása

A Szimetrik Kft. 500.000 Ft-tal támogatta a Győrszentiváni Sportegyesületet, mely összeget a labdarúgó szakosztály működtetésére, utánpótlás nevelésre és versenyeztetésre használnak majd fel.
Az anyagi hozzájárulást Glázer Péter, a Győrszentiváni SE elnöke örömmel vette át Kokas Pétertől, a Szimetrik Kft. egyik tulajdonosától.
„Gyerekkorunk óta Győrszentivánon élünk, itt alapítottunk családot, itt működik a vállalkozásunk és jó néhány családi házat építettünk már a településen. Fontosnak tartjuk a Győrszentiváni SE támogatását, amely lehetőséget biztosít minden helyinek a sportoláshoz és a közös, tartalmas időtöltéshez. Ezúton is további szép sportsikereket kívánunk a csapatnak!”

Megrendelői vélemények

Mindennel maximálisan elégedettek voltunk és vagyunk a mai napig. A tervezés fázisában (is) segítőkészek voltak és tudatták velünk, hogy mit hogyan lenne érdemes megvalósítani, vagyis nem rajtunk volt az egész felelősség laikusként, ami tapasztalatlan építtetőként előny. A kivitelezés ideje alatt minden rendben volt, az építkezés területén mindig rend volt és olyan szakemberek dolgoztak a házamon, akik munkájukra és környezetükre egyaránt igényesek voltak. A végeredmény egy otthonos és használható családi ház lett, amiben öröm lakni.

Pelyhe Szabolcs

Meg voltam elégedve a végeredménnyel. Minden készen lett időben és a később érkező magánvállalkozók nem panaszkodtak semmi miatt, hogy nem egyenes a beton vagy a fal nincs függőben, és mivel megfelelő munkaterületet adtam át nekik, hamar készen lettek és majdnem 2 hónappal előbb beköltözhettünk.

Bősze Kornél

100% - ig elégedettek voltunk és vagyunk a Szimetrikkel, egyetlen negatívumot se tudnék említeni. Minden a tervek szerint, precízen lett elkészítve, tartva a határidőket.

Bálint József

Mondhatjuk életünk legjobb döntése volt, hogy a Szimetrik Építőipari Kft-t választottuk. Flottul ment az egész folyamat, idő előtt végeztek a házunkkal. Stabil cég, precíz munkatársakkal és alvállalkozókkal. Több embernek ajánlottuk már és fogjuk is!

Pogács Renáta

A Szimetrik csak a tervezési fázisban vett részt, de azt úgy, hogy a kivitelező cég egyetlen egyszer sem reklamált félreértés vagy érthetetlen tervrajz miatt. Ami a terven volt, az úgy lett elkészítve a valóságban is.

Sághi Miklós