Korszerű energiatermelés A-tól- A-ig - Családi házak építése Győrben és környékén | Szimetrik Építőipari Kft.

Korszerű energiatermelés A-tól- A-ig

Hazánkban a közelmúltban helyeztek jogszabályi alapra olyan építésügyi előírásokat, amelyek meghatározzák az újonnan épített ingatlanok energiaigényének maximumát. A szabályozás szerint az új építésű ingatlanok használatbavételi engedélyéhez szükséges energetikai tanúsítvány alapján az épületnek legalább BB minősítéssel kell majd rendelkeznie, azaz meg kell felelnie a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek.

A BB minősítés azonban csak a minimuma az előírásoknak, a Szimetrik Kft. pedig azt tűzte ki célul, hogy ennél többet nyújtson az ügyfeleinek, így a 2023. május 31-ig kötött szerződéseink kivitelezése során az általunk épített lakóingatlanok energetikai kivitelezését AA szintű megoldásokkal magasabb szintre emeljük.

Mit jelent az AA energetikai besorolás?

Az AA energiaosztály hivatalos elnevezése „közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb”, amely kitűnően szemlélteti az ilyen besorolással rendelkező épületek energiahatékonysági szintjének körvonalait. Az ebbe a kategóriába tartozó ingatlanok alacsony energiafogyasztásúak és minden esetben rendelkeznek valamilyen környezetbarát energiatermelési megoldással, leggyakrabban napelemmel, napkollektorral vagy hőszivattyúval. Az energetikai besorolásnak megfelelő megoldások növelik az ingatlan értékét, amely értékesítés esetén előnnyel szolgál. Az AA szintet kielégítő épület kivitelezése során nehezebb teljesíthetősége miatt emelt szintű szaktudást és jobb csomópontokat követel meg, valamint az ingatlan energiafelhasználási igényének legalább 25%-át kell megújuló energiaforrásokkal fedezni. Az AA besorolással rendelkező ingatlanok esetében a fűtési rendszernek minden helyiségben saját szabályozó körrel kell rendelkeznie, valamint a hőtermelő berendezéseket időjárás függvényében szabályozhatóvá kell tenni. Az AA minősítés további feltétele, hogy a lakóingatlanra vonatkozó összesített energetikai jellemző számérték 61 és 80 közé essen, azaz az épület egy négyzetméter alapterületére jutó éves energiafogyasztás ne haladja meg a 80 KWh/m²/a értéket. Ez az intervallum a BB energiaosztály mutatóihoz képest 25%-kal alacsonyabb, így egy AA besorolású ingatlannal négy év alatt egy BB minősítésű épület egy évnyi energiafogyasztása takarítható meg.
Az általunk épített ingatlanok esetében az energiahatékonyság megfelelő szintjének eléréséhez többek között hőszivattyút alkalmazunk, amelynek népszerűsége napjainkban ugrásszerű növekedésnek indult a környezetkímélő energiatermelő lehetőségek körében.

Miben segít a hőszivattyú?

Ahogyan a fentiekben említésre került, a hőszivattyú napjaink egyik legnépszerűbb megújuló energiaforrása. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, amely segít az ingatlan energiaigényének minimalizálásában és a kívánt energetikai besorolási osztály elérésében. A hőszivattyús rendszerek olyan hűtő-fűtő berendezések, amelyek klíma- és pénztárcabarát módon, a környezeti energiát hasznosítva állítanak elő melegvizet. A szivattyúk képesek felhasználni a földben, talajvízben vagy akár a levegőben megtalálható energiát, kivitelezésüknek köszönhetően pedig kiválóan alkalmasak fűtésre. Működési elvüket tekintve hasonlítanak a hűtőszekrényhez, hiszen fűtés esetén a környezeti hőt elvonva hevítik fel a fűtéshez szükséges melegvizet vagy meleg levegőt, így hasznosítva a külső közeg által biztosított erőforrásokat.

A korszerű energiagazdálkodás napjaink egyik alapkövetelménye, amelyet a Szimetrik Építőipari Kft. is teljes mértékben támogat azáltal, hogy magunkkal szemben a jogszabályi előírásoknál szigorúbb elvárásokat támasztunk, megrendelőink számára pedig biztosítjuk a legmodernebb megoldásokat, mint például a hőszivattyú.

Szeretne Ön is egy idő- és értékálló ingatlant? Kezdje velünk az otthonteremtést és ne maradjon le kihagyhatatlan ajánlatunkról! MOST bezsebelhet egy AA szintnek megfelelő családi házat ajándék hőszivattyúval! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdekel az ajánlat

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!