Házaink túlteljesítik az új energetikai követelményeket - Családi házak építése Győrben és környékén | Szimetrik Építőipari Kft.

Házaink túlteljesítik az új energetikai követelményeket

Ebben az évben már életbe léptek az új energiatanúsítványra vonatkozó szabályok, melyek miatt sokaknak fájhat a fejük, de nem a Szimetrik ügyfeleinek! A velünk szerződők ugyanis élvezik minőségi és értékálló otthonaik magas műszaki felszereltségét, melyek az új elvárásoknak is megfelelnek.

Képzelje el, hogy belefogott álmai házának megvalósításába, de a 2024-től szigorodó szabályokat sajnos energetikai tervei nem teljesítik, így a hatóság nem állíthatja ki a használatbavételi engedélyt. Tudjuk, hogy ez rémálom, mi pontosan ezért nem hozzuk ilyen helyzetbe megbízóinkat. De nézzük, mik a változások az eddigiekhez képest!

 • A most készülő épületeknek teljesíteniük kell a közel nulla energiaigény előírásait. Az energetikai tanúsítványban ez a legalább „A” minősítés elérésével igazolható. Az új épületek ennél magasabb energiahatékonyságúak is lehetnek, alacsonyabbak azonban nem.
 • Átalakult az eddigi besorolási rendszer, ugyanis idén már A+++-tól I-ig sorolják be az ingatlanokat.
 • 2024-től előírják a szén-dioxid-kibocsátás felső határát, és megszűnik a megújuló energia részarány szabályozása.
 • Új építésű otthonok esetén az építtető feladata a tanúsítvány elkészíttetése, amely feltétele a használatbavételi folyamat elindításának.
 • Az új energetikai tanúsítvány érvényessége 5 évre rövidül a jelenlegi 10 év helyett, és tartalmilag is megújul, egyszerűsödik.
 • Mindezek mellett részletesebb fejlesztési javaslatokat is tartalmaz a dokumentum, mely szerint a tulajdonos a jövőben tovább optimalizálhatja az ingatlan energiafogyasztását.

A Szimetrik családi házait kizárólag minőségi alapanyagokból és a legmodernebb technológiával építjük fel, ezért ezek az idei szigorított feltételeknek is megfelelnek. Családi házaink az alap fűtési rendszerekkel is teljesítik az előírt „A” energetikai szintet, a korszerű és az átgondolt szigetelésnek köszönhetően pedig ezekben kis ráfordítással könnyedén elérhető az „A+” energetikai minősítés is.

Mi az értékálló házakban hiszünk, melyek műszaki tartalmait folyamatosan fejlesztjük, hogy azok a legkorszerűbb technológiákkal szolgálják új tulajdonosaikat. Rendszerint túlteljesítjük az előírt minimumot, pont ezért dőlhetünk hátra megbízóinkkal a mostani szigorítás bejelentését követően is.

Ezek után vitán felül álló tény, hogy mára már építkezéskor az egyik legfontosabb szempont az új ingatlan energiahatékonysága, melyet egyes bankoknál kedvezményes – zöld hitelhez hasonló – konstrukciókkal is elősegítenek. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a hitelbírálat feltételei és részletszabályai bankonként nagyon eltérőek lehetnek, ami miatt első lépésként érdemes egy független jelzáloghitel-szakértővel egyeztetni. Cégünk természetesen ebben is ügyfelei rendelkezésére áll.

Szeretne Ön is egy idő- és értékálló, csúcstechnológiás ingatlant? Kezdje velünk az otthonteremtést, és ne maradjon le kihagyhatatlan ajánlatunkról!

Érdekel az ajánlat

Szimetrik Építőipari Kft. – Tervezés & generálkivitelezés egy kézben tartva!

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

 • Tervezés
 • Teljes körű generálkivitelezés
 • Hitelügyintézés/biztosítás
 • Költségvetés készítés
 • Felelős műszaki vezetés
 • Hivatali ügyintézés
 • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!