Építkezik a család 13. rész | Szimetrik Építőipari Kft.

Építkezik a család 13. rész

A blog utolsó fejezetéből megismerhetjük a házban végzett utómunkálatok és a szükséges dokumentáció megszerzésének részleteit, illetve megtudhatjuk, hogy az építkezés megkezdésétől számítva csupán 10 hónap után a család már új otthonában tölthette első estéjét...

Zárszó – köszönetnyilvánítás

A házunk utómunkálatai következtek. Az események olyannyira felgyorsultak, hogy árvízként sodortak bennünket. Alig győztük kapkodni a fejünket.

Hátra volt még a festés, a burkolás, a villanyszerelés, a vízszerelés és a beltéri ajtók beszerelése. Ugyan nem volt kis munka ezek összehangolása, de a végén minden flottul jött össze.

Napokig bújtam a Lechner Tudásközpont tájékoztatóját az e-naplót illetően, hiszen fogalmam sem volt, hogyan is kell azt vezetni.

Kivitelezői szerződést kellett készítenünk a festővel és a burkolóval, melyeket egy újonnan nyitott fő naplóba kellett feltölteni. A szakembereknek a munkálatokról napi jelentést kellett tenniük, ami nem kis terhet jelentett.

Július 1-jén rendre megérkezett a festő. Nagy munka jutott neki osztályrészül, hiszen minden hiba eltűntetése, helyrehozatala az Ő feladata volt. Egy hétig csak glettelte és csiszolta a nyers falakat, míg azok tükörsimák nem lettek. A szakember Baumit Finofill és Finobello glettanyagot használt. A falak festését többségében fehér színben kértük, hiszen a kisgyerekek mellett azok javítása sokkal könnyebb. A gyerekszobákra Poli-Farbe Platinum Matt Latex lemosható falfestéket választottunk.

Ezzel párhuzamosan a burkoló a vizes helyiségek burkolásával foglakozott. A zuhany helyét Mapei kenhető vízszigeteléssel 2 rétegben lekezelte, melyet Baumit Baumacol rugalmas sarokszigetelő szalaggal erősített meg. Az alapozás után jöhetett a csempézés Mapei Adesilex p 9 csemperagasztóval. Hogy az örömbe némi üröm is keveredjen, a csempe nem lett elegendő, mivel legalább 3 m2 törötten érkezett hozzánk. Mivel annak hozatala több hetet vett volna igénybe, ezért a fürdő burkolását angolosan oldottuk meg.

A glettelés és az egyszeri festés után a burkoló a járólapot ragasztotta, melyhez Mapei S1 ragasztót használt a padlófűtés miatt. Eközben mi családi segítséggel a négy szobát padlóztuk. A nappali központi helyét öcsém beltéri kőburkoló lappal „dobta” fel.

Július 15-re kész volt a burkolás is, így jöhettek a beltéri ajtók. Sajnos egyik ajtólapunk sérült volt, de szerencsére a cég garanciában megoldotta a cserét. A munka két nap alatt készen volt, így a festő jöhetett vissza javítani és készre festeni.

Július 22-én a vízszerelő bekötötte a WC-ket és a csapokat. Feltette a radiátorokat, beállította a zuhanyt és a mosdót. Szabadon álló kádat választottunk, így ennek bekötése független volt a burkolástól. A befejező víz- és fűtésszerelési munkálatokra azt a szakembert hívtuk vissza, aki a Szimetrik keretein belül is dolgozott a házunkon. Ő teljes egészében átlátta a folyamatot, illetve gyors, pontos és korrekt munkájával nagyon meg voltunk elégedve.

Másnap édesapám és férjem bekötötte a konnektorokat és a kapcsolókat, amely önmagában sem volt kis munka, hiszen jó pár dugalj és kapcsoló felhelyezéséről kellett gondoskodniuk. Július 24-én gyúltak ki először a fények otthonunkban. Nagy volt ám a csodálkozás!

A belső munkálatok nagyon szépen sikerültek, ami annak is köszönhető volt, hogy a Szimetrik szakemberei nagyon szép munkát végeztek. Nem kellett aljzatkiegyenlítést végezni, nem volt szükség durva glettelésre, s az ajtónyílások mindegyike is a pontos szabvány méretét követte. A konyhabútor felmérésekor a derékszög derékszög volt és a tervrajzon megadott méretek a valóságban is pontosan ugyanazok.

Július 27-én ÉTDR /E-építési portálon nyújtottam be kérelmemet hatósági bizonyítvány igénylése céljából, melyben ismét a Lechner Tudásközpont segítségére szorultam. Hát tépkedtem a hajam mire sikerült!

Az ügyintézés a helyileg illetékes Kormányhivatal, az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály /Megyei Földhivataloknál lehet érdeklődni/ hatáskörébe tartozik. Az eljárás díjmentes. Az igazolás kiállításának feltétele a 100%-os készültségi fok megléte. A tervrajzon feltüntetett valamennyi dolognak késznek kellett lennie. Konyhabútor ugyan nem volt feltétel, de gondoskodnunk kellett főzési, mosogatási, tisztálkodási és alvási lehetőségről. Szerencsénkre a mi megyénkben nem követelték meg a külső színezés meglétét. Ami a dokumentumokat illeti az e-naplóban minden fő naplót le kellett zárnunk, a Felelős Műszaki Nyilatkozatot, a záradékolt épületfeltüntetési vázrajzot, a Hiteles Energetikai Tanúsítványt és a 312/2012 4.sz. statisztikai adatlapot fel kellett töltenünk az ÉTDR felületére.

A kérelmem benyújtása után legnagyobb meglepetésemre másnap egy nagyon kedves hölgy keresett fel telefonon, s mivel szabadságra igyekezett még délután kijött megtekinteni az épületet. Mivel mindent rendben talált, ezért megint csak másnap mehettem a kész határozatért. Hogy egy lendülettel megoldjam a dolgokat, a földhivatalból egyenesen az OTP-be vezetett az utam. Leadtam a frissen készült határozatot, s utoljára megigényeltem az értékbecslést.

Augusztus 1-jén töltöttük első éjszakánkat az új otthonunkban. Hát, könnyes szemmel néztünk körbe a még bútorozatlan házban. Számtalan hiányosság volt még, de nekünk a legszebbnek tűnt. Végül is minden olyan lett, ahogy elterveztük.

November óta vártunk erre a pillanatra. Nagyon hálásak vagyunk a Szimetriknek, a szüleinknek, az öcsémnek a közreműködésért és a rengeteg segítségért. Büszkék vagyunk a gyermekeinkre a türelmükért, sok nélkülözésért és a rengeteg mellőzésért. S legfőképp a sorsnak, hogy együtt kéz a kézben erőt, energiát nem sajnálva bíztatott, buzdított, támogatott bennünket abban, hogy mindig minden körülmény közt küzdjünk álmaink megvalósításáért! És SIKERÜLT!

Ittunk egy pohár pezsgőt, megszámoltuk a sarkokat – hosszú közös életet kívánva a mi kis házunkban -, s utána? Hulla fáradtan ájultunk be mindketten a matracra.

Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!