Építkezik a család 12. rész | Szimetrik Építőipari Kft.

Építkezik a család 12. rész

A külső szigetelés, könyöklők és lambéria felhelyezésével megtörténtek a befejező munkálatok, a ház kulcsait és az összes szükséges dokumentumot a szerződésben vállalt határidő előtt 5 hónappal, november 30. helyett június 26-án adtuk át új tulajdonosainak. Megbízóink elégedettségét és a Szimetrik Építőipari Kft-vel kapcsolatos gondolatait olvashatjuk ebben a fejezetben.

Lezárult egy korszak – befejeződött az építkezés

Még egy hatalmas lendületet kellett vennünk! Az utolsó felvonás következett, amely talán az összes közül a legnehezebbnek bizonyult.

Május végén, szinte egy hónapig tartó esős idő után végre sikerült felhelyezni a külső szigetelést. Először lépésálló hungarocellel befedték a lábazatot, amely kicsit hosszadalmasabb volt, mivel itt pontos szintezést is kellett végezni ahhoz, hogy a ház oldalát precízen befedhessék. A hőszigetelő táblákat Lasselsberger-Knauf hőszigetelő ragasztóval helyezték fel, majd sűrűn bedübelezték a falakat. A lábazaton és a homlokzati falon a hőszigetelés felületére ragasztó segítségével hálót rögzítettek. A kőburkolat alá erősítést végeztünk. Négyzetméterenként 8 darab 29 /8 cm fém dübelt „lőttünk” arra a részletre, ahova kövezni szerettünk volna. A szigetelés így egy gyenge hét alatt elkészült. Úgy gondoltuk, a színezéssel várunk kora őszig, hiszen a pénzt elsősorban a belső munkálatok befejezésére kellett fordítanunk.

A szigetelési munkák utolsó napján megérkeztek a könyöklők. A külső és belső oldalon fehér színű kamrás uv. stabil műanyag párkányt helyeztek fel.

Rohant az idő, a naptárban egy újabb hónap köszöntött bennünket.

Június első hetében megjelent az asztalos mester. Deszka hevederzeten dobozolt kialakítású vízszintes lambéria burkolat készült szegezéssel. Függőleges lezárásként gyalult orrdeszka került kialakításra. A fa felületeket két rétegben Jedynka vékonylazúrral kezelték le paliszander színben. Az udvar megvilágításaként dobozolásban spotlámpákat helyeztünk el.

A befejező munkálatok végeztével ismét meglátogatott bennünket az OTP értékbecslője, aki 90 %-os készültségi szintet állapított meg. Ez tulajdonképpen a fűtéskész állapotnak felelt meg. A használatbavételi engedélyhez ez a számítás ugyan nem volt elegendő, de a kölcsön fenntartott 10%-ából 5%-ot mégis átutalt részünkre a pénzintézet. A korábbiakhoz képest már sokkal gyorsabban ment a folyósítás, ami jól is jött, hiszen ez a pénz nagy segítséget jelentett a tovább haladáshoz.

Az elkövetkező napok a papírmunkáról szóltak, melytől már előre rázott a hideg.

Otthonunk elkészülési határidejeként 2020. november 30. került a szerződésbe, ehhez képest a ház átadására június 26-án került sor. A felelős műszaki vezetőnk alaposan átnézte az épületet, felmérte az apró hibákat, melynek kijavításáról természetesen a későbbiekben gondoskodott. Kicserélte a bejárti ajtókon a kulcsokat, s átadta részünkre. Az irodában átadásra kerültek a hatósági bizonyítványhoz szükséges dokumentumok: hiteles energetikai tanúsítványt, statisztikai adatlapot, kéményseprői nyilatkozatot, a gépészeti nyomvonal rajzát, a gáz műszaki biztonsági ellenőrzés jegyzőkönyvét, a gázkazán jótállási jegyét, a villamos berendezés listáját, a ház jótállási dokumentációját stb. A Szimetrik Építőipari Kft. az építési napló részükről érintett részét lezárta, s kitöltötte a Felelős Műszaki Vezetői Nyilatkozatot.

Nagy ívet jártunk be, csak így utólag tűnik úgy, hogy ripsz-ropsz elkészült az otthonunk. Igaz, hogy fél év után kezünkbe vehettük elkészült házunk kulcsait, de azért ez a kis ”kaland” rengeteg megpróbáltatást jelentett.

Vegyes érzések kavarogtak bennünk: Egyrészt elmondhatatlanul megkönnyebbültünk, ugyanakkor egy kicsit szomorúak is voltunk, hogy vége a mi kis üzleti, s lassacskán már baráti kapcsolatunknak az építő céggel. Nagyon sokat köszönhetünk nekik álmaink megvalósításában. Rugalmasságuk, korrektségük, precizitásuk példaértékű, melyet emberséggel töltenek meg, ami pedig – legyünk őszinték – kihalófélben van a mai társadalmi felfogásban.

Mondhatjuk, életünk legjobb döntése volt, hogy a Szimetrik Építőipari Kft-t választottuk. Ha az élet úgy hozná, akkor újra is csak Őket választanánk, de ez a ház olyan jól sikerült, hogy ha Isten is megsegít bennünket, mi már ebben szeretnénk együtt megöregedni!

Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!