Építkezik a család 11. rész | Szimetrik Építőipari Kft.

Építkezik a család 11. rész

Míg a Szimetrik szakemberei elkészítették a belső födém burkolatot, gipszkartonoztak, szigeteltek és felszerelték a gázórát, addig a család beltéri ajtókat rendelt, árajánlatokat kért be festésre és elkezdte intézni a használatbavételi engedélyt, illetve a földhivatali ügyeket. Senki sem unatkozott!

Esős, de nem eseménytelen április

Minden ambícióinkat összeszedve vágtunk bele az áprilisba. Igyekeztünk derűsen látni a dolgokat, hiszen félúton voltunk a befejezésig. Hogy a sok apró-cseprő bonyodalomról kicsit eltereljük a figyelmünket, elhatároztuk, hogy nekilátunk csempét, járólapot és padlót keresgélni. Hamarosan azonban ez inkább zűrzavart okozott mintsem nyugtatólag hatott volna. Ezer, sőt milliárd féle a választék, s minden nap egy-egy új ötlettel, variációval rukkoltam elő, amely másnapra el is illant. Bármennyire is furcsa, amit most mondok, rá kellett, hogy jöjjek, hogy rettenetesen nehéz feladat – ekkora kínálat mellett -, ízlésesen, egy szép szín és hangulatvilágot megteremteni a leendő otthonunkban. Ezért úgy döntöttem, hogy egy kis időre hanyagolom ezt a tevékenységet.

Április 8-án a Szimetrik folytatta tovább a munkálatokat.

Aljzatbetonozás következett, melyet géppel végeztek. A falak mentén dilatációs szivacsot helyeztek el, majd földnedves betont halmoztak sorba, melyet aztán elterítettek. Nedvesítés mellett egy kör alakú géppel tükörsimára csiszolták az aljzatot. Laikusként is szépen sikerült a munka!

Április közepén alapos körültekintés mellett megrendeltük a beltéri ajtókat. Több referenciát látva és árajánlatot összehasonlítva döntöttünk az adott cég mellett. A rendelés teljesítésére biztonsági időt is hagytunk, 6-8 héttel számoltunk.

Az aljzatbetonozás után egy héttel megérkezett a szigetelőanyag és a gipszkartonozás valamennyi kelléke. Április 18-án reggel megjelent a szakember is. A födém fölé 30 cm vastag URSA szálas üveggyapot szigetelés került, mely alulról folytonosított hőtükrös párazáró fóliával lett rögzítve. Ezen munkálatok után a függesztett fémvázon tűzgátló gipszkarton készült, a vizes helyiségekben impregnált burkolóanyag lett használva. A konyhában és a nappaliban álmennyezetes megoldást választottunk elsősorban esztétikai szempontból. Monolit mennyezetbe spotvilágítást helyeztünk. A doboz belső járatába LED sor lett elhelyezve, mely az éjszakai hangulatfényt hivatott szolgálni. Az elkészült mennyezetet a szakember egyszer leglettelte, a további munkálatok a festőre vártak.

Mire elkészült a belső födém burkolat már érkezett is a külső szigetelés anyaga: az Austrotherm szigetelőanyag lett preferálva. A homlokzati falakon és koszorúkon 20 cm vastag hőszigetelést terveztek a szakemberek.

Ezt követően egy hosszú esős időszak következett, így a külső szigetelés felhelyezése jócskán váratott magára. Hetekig esett az eső, de különösebben ez most nem zavart bennünket, hiszen a ház belülről már nem ázott s földmunkát sem kellett végeznünk.

Április 24-én felszerelték a gázmérő-órát, amely a vízórával együtt feltétele a lakhatási engedélynek.

Az esős napok estéit azzal töltöttem, hogy egyrészt igyekeztem összeszedni teendőimet a használatbavételi engedély, avagy hatósági bizonyítvány megigényléséhez, másrészt árajánlatokat kértem festés és burkolás irányában.

Jó tanácsként említeném, hogy időben indítsuk el a földhivatali ügyeinket, mert általában 30-60 nap az ügyintézési idő. Épületfeltüntetési vázrajzot kell készíttetnünk, melyhez földmérőt kell keresnünk. Ennek költsége az eljárási díjjal együtt kb. 75 ezer forint.

Hát eltelt az április is, rengeteg munkával és ügyintézéssel. Sokat dolgoztunk, de megérte, hiszen gőzerővel haladtunk a befejező munkálatok felé.

Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!