Építkezik a család 8. rész | Szimetrik Építőipari Kft.

Építkezik a család 8. rész

Az új hónap újabb fontos mozzanatokat tartogatott az építkezésben: a házra tető került, megtörtént a villamoshálózat becsövezése és előszerelése. Megbízónknak mindeközben vendége is érkezett a banki értékbecslő személyében... A történet folytatásában ezek izgalmairól írt a család.

Pont az i-re, azaz tető van a fejünk fölött

Elmúltak az ünnepek. Mi mást kívánhattunk volna az újesztendőre, mint erőt, egészséget s persze további sikeres építkezést! Sikeres építkezést, hiszen mostanság semmi más nem érdekelt bennünket csak ez! Bizonytalannak tűnt a további folytatás, mivel tél volt, s különben is egy nagy volumenű fázis következett: a tető. Ezt se kevesebb izgalommal vártuk, mint bármelyik más munkafolyamatot!

A tető a ház egy lényeges pontja, hiszen amellett, hogy fedi az épület s védi az időjárás viszontagságaitól, kiemeleten fontos szerepe van az épület hőháztartásában. Állapota és minősége nagyban befolyásolja a ház élettartamát.

Nos, miután elmondtam mindazt, ami a ”nagykönyvben„ le van írva, az sem elhanyagolandó, hogy egy női szemmel, mi is a tető lényege. A ház fedele olyan, mint egy szép női kalap. Amellett, hogy véd, öltöztet is. Az elegancia fokmérője, a ház egyéniségének tükre. Megkoronázza a falakat, egyszóval felteszi az i-re a pontot! Hát nem csoda, hogy izgatottan vártam azt, hogy a valóságban hogyan is fog kinézni a házunk, miután felkerül rá a tető!

Az építőipari cég számára a minőség volt itt is az elsődleges szempont, amely nemcsak a felhasznált anyagokban, hanem a hozzáértő szakemberek kiválasztásában is megmutatkozott! Tagolt formájú, kontyolt, 30 fokos hajlásszögű nyeregtetőnk fedéséhez Bramac Duna Merito Plus cserepet választottunk.

A munkálatok megkezdése nem váratott sokat magára. Január 9-én megérkezett a gomba mentesített faanyag, majd másnap megjelentek az ácsok is. Rajzunk átmeneti hiányában kezdtek neki a tető építéséhez. Hatalmas profizmussal dolgoztak. Egy remek, jól össze szokott és tapasztalt csapat csodákra képes. Január 11-én elkészült a tetőszerkezet.

A nappali nagy fesztávolságának kiküszöbölésére egy acél gerenda biztosította a fa gerendák még alaposabb rögzítését. A vasárnapi pihenő napot megtartva, január 13-án estére a fóliázás és a lécezés után, a tető készen állt a cserepezésre. Január 17-én a csatornázás és a vápa lemezek felhelyezése következett.

A rengeteg gyári megrendelés miatt a cserép szállítását a Bramac január 25-én teljesítette. Január 27-én – az én kérésemnek eleget téve – a kőművesek még a cserepezés előtt kivezették és levakolták Leier – típusú kéményünket. Tették ezt azért, hogy a rossz gyakorlatot elkerülve a vakoló anyag a már felkerült cserepet ne koszolja össze. Soha ne higgyünk annak, hogy az eső ezt majd idővel lemossa, mert nem fogja!

Közben, nehogy el felejtsem említeni, hogy még aznap – azaz január 27-én- reggeltől estig bezárólag a villanyszerelők becsövezték és előszerelték házunk villamoshálózatát!

Január 28-án az OTP-ből „meglátogatott” bennünket az értékbecslő, aki ellenőrizte a ház készültségi fokát az építési kölcsön folyósításának feltételeként. Ez a röpke vizit 15 ezer forintunkba került, s finoman szólva a tag nem lopta be magát a szívünkbe. Na, de félre téve minden személyeskedést, emberünk végül is helyénvalónak találta az építkezés menetét, így elhárult minden akadály a banki hiteligénylés előtt. Itt megjegyezném, hogy a Szimetrik kézben tartva a folyamatot, mindig az elvégzett munka után ad számlát, amit a pénzintézet felé kell benyújtani. Ennek értelmében nem is lehetett volna különösebb gond a készültségi fok megállapításában.

Hogy a januári hónapunk utolsó pár napja se tűnjön, eseménytelennek – hiszen nálunk minden nap történik valami – fogtuk magunkat, s rendeltünk egy 8 m3 konténert, melybe összegyűjtöttük az eddig felhalmozott törmeléket és hulladékot. Így rendbe tettük a telkünket is!

Véget ért az unalmasnak egyáltalán nem mondható január. Mérföldkövet léptünk, hiszen komoly kis vityillónk már büszkén magasodott kecses tetejével az ég felé!

Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu
Szimetrik.hu

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!