Építkezik a család 6. rész | Szimetrik Építőipari Kft.

Építkezik a család 6. rész

A Szimetrik Építőipari Kft. minden helyzetre tud megoldást megbízói számára. Nem történt ez másként most sem, hiszen amikor ügyfeleink átmeneti pénzügyi nehézségeivel keresték meg ügyvezetőnket, sikerült is meglepnünk őket...

Minden napra jut izgalom

Eljött a nap, amikor elkészültek házunk építészeti tervei. A Szimetrik – folyamatos kapcsolatot tartva az OTP-vel – elektronikus úton megküldte az összes dokumentációt a pénzintézetnek, majd megkötöttük a vállalkozóval a végleges Építési –Kivitelezési Szerződést, és ezzel egyidőben megnyitottuk az ÉTDR felületen az építési naplót, ahová a Szimetrik munkatársa feltöltötte a már meglévő és kötelező dokumentumokat. (Őszintén mondom, az esetek többségében fogalmunk nem volt, hogy mit kell csinálni, de tudtuk, hogy jó kezekben vagyunk).

Október közepét írtunk ekkor. Meghökkentő volt számunkra, hogy másfél hónap leforgása alatt, a röpke gondolatból egy ház tervet vehettünk át, azét a házét, amely majd minden reménységünket betöltve, hosszú és boldog életünk ,,feje fölé fedélt ad”.

A bank az összes dokumentáció birtokában elindította a kölcsönigénylést, ami hiányosság közben adódott, azt a Szimetrik munkatársai, e-mail útján azonnal megküldték közvetlenül az OTP felé.

A törvényi előírásoknak megfelelően – az e-napló megnyitása után – 15 napot kellett várni az építkezés megkezdéséig. Azonban tudtuk, ez bennünket nem nagyon inspirálhat, mivel várnunk kellett a banki ügyintézésre és az önerő – amely, csak közben derült ki, hogy a költségvetés kb. 30 %-a- még részünkről nem érkezett be az építési vállalkozóhoz. A figyelmünket tehát elsősorban az kötötte le, hogy honnan fogjuk hirtelen előteremteni ezt a „csekély” 12 millió forintot. Hát volt pár álmatlan éjszakánk, mit ne mondjak! Gondolkodtunk erősen eleget, mintha így behúzhattuk volna a pénzt az ablakon és emellett esténként, fájó szívvel, egymáshoz bújva a tervrajzokat lapozgattuk, ami egy idő után szinte a mi ,,bibliánkká” vált.

A fellelhető összes forrásunkat kimerítve az összeg felét tudtuk előteremteni, semmi többet! Magánnyugdíj pénztári lekötéseink is csak a következő év tavaszán járnak le, így azokra sem számíthattunk!

Nem maradt más, mint vennem kellett a bátorságot, hogy elmenjek s elmondjam a Szimetrik ügyvezetőjének, Tamásnak, hogy egyelőre halasztanunk kell az építkezést, mert nem tudunk ennyi pénzt előteremteni. Régen dobogott ennyire a szívem, mikor beléptem az irodába. Lesz, ahogy lesz! – gondoltam, csak legyek túl minél hamarabb ezen a számomra igen is kellemetlen helyzeten!

Úgy véltem, ha őszintén elmondom a problémánkat, talán az majd megértésre talál. A ,,mi nyugodt Tamásunk” higgadtan és türelmesen hallgatta végig a mondandómat, majd mikor befejeztem, egy pár perc erejéig türelmet kért s kiment. Mintha az életem lett volna legalább a tét, annyira izgultam. Persze, kívülállóként kicsit túlzásnak tűnhet a dolog, de számunkra már nagy lett volna a veszteség. Ólomlábakon telt el ez a pár perc!

Rendben! – mondta Tamás mikor belépett. Az ütemezést kicsit átszervezzük majd, s ígéretemhez híven, ahogy befolyik a pénzünk azonnal utalom az önerő hátralévő részét. Legszívesebben felugrottam s megöleltem volna örömömben. Na de mégsem tehettem ilyet!

A föld fölött két méterrel repültem hazafelé! Férjem nyakába ugorhattam, így gyorsan meg is tettem azt! Hű, de páratlan érzés volt, végre újra bizakodhattunk egy kicsit! Még ha csúszik is az építkezés, akkor sem hiúsul meg!

November egyik hétfő délutánján az OTP-be kellett sietnünk, mivel érdemben döntés született a kölcsönünkkel kapcsolatban. Várakoztunk éppen az előtérben mikor megcsörrent a telefonunk. Férjem édesanyja – leendő szomszédunk – hívott bennünket. Kisfiam, kisfiam! Nem hiszed el mi történt… (a háttérben zúgó gépeket hallottunk)

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!