Építkezik a család 5. rész | Szimetrik Építőipari Kft.

Építkezik a család 5. rész

Az építkezéshez szükséges fedezet előteremtése nem könnyű, de nem is lehetetlen! Ügyfeleik is tartottak a hitelfelvételtől és az azzal járó esetleges nehézségektől, ám mint kiderült, félelmük alaptalan volt. Hogy milyen megoldást találtak? Kiderült az V. részből!

Építkezünk! De miből?

Az építkezéshez igazán két dologra van szükség: komoly elhatározásra és rengeteg pénzre. Nos, nálunk az előbbi könnyebben jött, hamarabb, mint ahogy az anyagi fedezetünk engedte volna. Az ember mer nagyokat álmodni s közben hajlamos megfeledkezni az akadályokról. Ezzel mi sem voltunk másképp.

Az igazi kihívást tehát az anyagiak előteremtése jelentette.

Két átlag keresettel rendelkező, kispolgári fizetésből, három gyermeket nevelő s szebb jövőről ábrándozó felnőttnek ez ma nem egy egyszerű kihívás. A havi fizetésből milliókat félretenni szinte lehetetlen. A szüleinkre nem szeretnénk támaszkodni, hiszen megtették Ők már a magukét annak idején, s különben is örülhetünk, hogy egyelőre még nem nekünk kell támogatni Őket. A jó Istentől pénz helyett egészséget és boldogságot kértünk, és sajnos a lottónyeremény is hosszú évek óta várat magára.

Így más lehetőség nem lévén a hitel maradt az egyetlen járható út. Reménykedtem abban, ha bemegyek egy bankba, tudnak majd valami bíztatót mondani. Először azt sem tudtam merre induljak el. Az OTP-t kezdettől fogva hárítottam.

Úgy gondoltam – persze alaptalanul-, hogy egy ekkora bank kapásból „bedarál’’ bennünket. Ezzel ellentétben, a takarékszövetkezeteket sokkal családiasabbnak, közvetlenebbnek véltem. Így, fogtam magam s az összes fellelhető takarékot végigjártam. Mindenhol begyűjtöttem a lényeges információkat, majd összehasonlítottam, értékeltem, osztottam s szoroztam. Ez rengeteg időt igényelt, de biztosra akartam menni, hogy végül a lehető legjobban döntünk bank tekintetében is.

Egyik délután, férjem egy jó adag tájékoztatóval érkezett haza a munkahelyéről. Az OTP fejléccel ellátott iratok, lakás-, és munkáltatói kölcsönnel kapcsolatos ismertetők voltak. Nem sok bizodalommal kezdtem olvasgatni a papírlapokat. A kondíciók és a kamatlábak közt cikázott a szemem. Bevallom őszintén, volt olyan rész, amit abszolút nem értettem. Ami mégis ,,megdöntötte’’ bennem a bankról alkotott alaptalan negatív véleményt, az az volt, hogy férjem cége kapcsolatban áll az OTP-vel, így az számos juttatást és hozzájárulást biztosít a dolgozóinak. Ez hirtelen számolva majdnem egymillió forintos tételt jelentett. Ami még felettébb szimpatikus volt, hogy a vállalat letelepedési támogatást is juttat azok számára, akik a bankon keresztül új lakás vagy családi ház építéséhez kölcsönt igényelnek.

A kíváncsiságom végül is legyőzte a bank iránti ellenszenvem, s másnap bementem az OTP győri központi fiókjába. Az ügyfélszolgálati térbe lépve egy nagyon kedves hölgy fogadott és segített sorszámot húzni. Lehetséges, hogy jókor érkeztem, mivel 5 perc várakozás után már fogadott is az ügyintéző. A pénzintézet munkatársa szívélyesen fogadott és figyelmesen végig hallgatta, hogy valójában miért is jöttem.

Ezek után egy mobilbankárt jelölt ki számunkra. Na, gondoltam helyben vagyunk, kezdődik a pénzlehúzás! Elhamarkodott ítéleteimmel ellentétben azonban, egy végtelenül türelmes hölgy személyében ismerhettem meg a banki „kisokost’’, aki elképesztő rátermettséggel és rutinnal vette kezébe az ügyünket. Számos kérdést tett fel, adott egy listát a beszerzendő iratokról s pontosan és érthetően tájékozatott a lakás,- és a CSOK igényléssel kapcsolatosan.

Egy óra beszélgetés elteltével már közel sem éreztem olyan reménytelennek a helyzetet. Ami különösen nagy örömmel töltött el, hogy a hölgy helyeselte a Szimetrik Kft. melletti döntésünket, amelyet alá is támasztott. Elmondta, hogy a cég, egy nagy múlttal és biztos tőkével rendelkező, megbízható építőipari vállalat, melyet az OTP hosszú évek óta tudhat biztos ügyfelei között. A mobilbankár az egész folyamat során nagy segítségünkre volt: az összes papírt – ami vastagsága túlzások nélkül kb. 10 -15 centimétert is kitett – kitöltötte helyettünk, lekérdezte egyéb hivatalokból a szükséges adatokat, hiteligénylési előbírálatot kért – ami hatalmas előnyt és segítséget jelentett a későbbiekben, s minden ügyintézésért, aláírásért szinte házhoz jött. Munkáltatói igazolásokra sem volt szükség, mivel mindkettőnk folyószámláját – a munkahely kötöttsége miatt – a bank kezeli. Nekünk annyi dolgunk volt, hogy a szekrényből elő kellett keresnünk a szükséges okmányokat és a dokumentumokat, valamint a társadalombiztosítóból igazolást kellett kérnünk a 180 napos munkaviszony meglétéről.

Ezek után már semmi kétségem sem volt afelől, hogy megbízzak az OTP-ben, annak ellenére, hogy álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer itt fogok kölcsönhöz folyamodni. Egy hét elteltével az előzetes pozitív hitelbírálat után felgyorsultak az események. Mindenki végezte a maga dolgát: a Szimetrik gőzerővel készítette a tervdokumentációkat, a mobilbankár töltögette az iratokat, s persze mi sem tétlenkedtünk, szövögettük tovább a mi kis „repke” álmainkat, melyek egyre inkább megvalósulni látszottak.

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!