Építkezik a család 9. rész | Szimetrik Építőipari Kft.

Építkezik a család 9. rész

A következő hónap folyamán új elemekkel gazdagodott ügyfeleink otthona: beépítésre kerültek az ablakok és a bejárati ajtó, a téglafalak tükörsima belső pucolást kaptak, a tető pedig – kisebb nehézségek után megkapta a cserép borítást. Az építkezés terv szerinti kivitelezését még a kialakult vírushelyzet miatti banki nehézségeknek sem hagytuk meghiúsítani. Megbízónk erről írt a IX. fejezetben.

Az ablak, a tetőcserép és a banki agyrém

A megtapasztalt események és a Szimetrik mentalitása alapján, semmi kétségünk nem volt afelől, hogy új hónap új eredményeket hoz majd számunkra.

Már lassan meg sem lepődtünk azon, hogy a mi szorgalmas építkezési vállalatunk gőzerővel folytatta a munkálatokat.

Február 3-án megérkeztek a külső nyílászárók, melyeket még az nap délután fél 4-re be is szereltek. Kömmerling típusú, három rétegű, melegperemes üvegezésű ablakokat és öt kamrás ,76 mm-s 5 ponton záródó bejárati ajtót építettek a helyére.

A bejárati ajtót mi magunk választhattuk ki előzetesen egy katalógusból. Jó érzés volt, rápillantani az épületre, mely ismét új arcát mutatta nekünk. Örültünk, hogy zárható lett a ház!

Le se esett hirtelen, hogy ha idegen nem tud bemenni, akkor mi sem, hiszen az emberek elvonultak, de kulcsunk nincs! Jaj, pedig olyan jó volt bent nézelődni és tervezgetni még akkor is, ha olyan messze volt a költözés ideje.

Másnap első utam a Szimetrikhez vezetett, ahol lojálisan mérlegelték kérésemet s kaptunk egy pótkulcsot. Így tehát megint megnyílt az út számunkra!

A hónap még rengeteg munkálatot s az ezzel temérdek ”látványosságot„ is tartogatott.

Február 23-24-én elvégezték a belső pucolást. Nagyon igényes munkát végeztek! A falak szép simák lettek, melyet majd a szobafestő is nagyra fog értékelni!

Nos, hogy az örömbe némi üröm is keveredjen, a következő időszak idegeskedést is tartogatott bőven!

Az élet furcsa fintora, hogy mindig minden pont úgy történik, mint ahogy annak nem kéne! Hosszú hetekig nem esett csapadék, de amikor a cserepet hozta a teherautó akkor egész héten szakadt. Hamarjában meg kellett erősítenünk a bejárót, ezért durva kavicsot és murvát hozattunk. Ez természetesen egy nem várt kiadás volt, s itt megjegyezném, hogy a legpontosabb előkalkuláció mellett is adódott még pár ilyen alkalom! Ha jól választunk építőipari kivitelezőt a saját vállalásukra pontos kalkulációt adnak, amelyet be is tartanak, de az építkezés során merülhetnek fel olyan költségek – mint például nálunk a bejáró – amire nem szól az ő vállalásuk, nekünk azonban fontos, ezért plusz költséget jelent.

A következő munkafolyamat a tetőfedés lett volna, de egyik nap esett, másik nap viharos szél fújt. Ez így ment hetekig. Végül – igaz csöpögő esőben-, március 3-án felkerült a cserép a helyére.

Kicsit megkönnyebbültünk! Talán fellélegezhetünk, s minden megy tovább a maga útján! -gondoltuk.

Hát, ami azt illeti, közel sem így történt! Borongós hangulatunkat egy újabb kihívás árnyékolta be.

Napjainkban egy soha nem látott vírus ütötte fel a fejét – Covid19 -, ami teljesen felborzolta a közvéleményt, s mint később kiderült alaposan át is rendezte a mindennapjainkat. Nagy aggódás lett úrrá rajtunk! Veszélybe került a munkahelyünk, mint fő anyagi forrásunk, s ezzel összefüggésben maga az építkezés is bizonytalanná vált! Vagyis, helyesbítek: válhatott volna.

Ami a legnagyobb gondot jelentette, az a banki ügyintézés volt! Soha nem látott lassúságra váltott a pénzintézet, sőt mondhatnám úgy is, hogy teljesen leállt! Átmenetileg beszüntette az összes hitel igénylést és ezzel együtt a folyósítást is. Azzal vigasztaltak bennünket, hogy a mi esetünkben nem lesz semmi gond, hiszen hitelünket még az év elején pozitívan elbírálták! Hát, ami azt illeti egy rémállommá vált az egész, érdemben senki nem tett semmit a hitelünkkel kapcsolatosan, s ennek következtében hónapokig állt a kivitelező irányába történő utalás is! A bizalmunk ettől a ponttól ingott meg erősen az OTP irányába!!S hogy senki félre ne értse a helyzetet, elmondanám, hogy nem azért történt ez, mert nem vettük tudomást a jelen állapotról és emiatt marasztalnánk el valakit, hanem azért, mert ügyünkkel kapcsolatosan fejetlenséget, összevisszaságot tapasztaltunk. Mintha a földön mi lennénk az első emberpár, aki lakáscélú kölcsönt igényel. Sok esetben” nem tudta a jobb kéz, hogy mit csinál a bal”. Lassan napi elfoglaltságunkká vált, hogy a bankba rohangálunk, mert minden napra kitaláltak még valami hiányzó dokumentumot! Aztán minden egyes találkozásunkkor elhitették velünk, hogy most már minden rendben, s indulhat a folyósítás. Közben eltelt megint egy újabb hét, s újabb hónap is! Papírgyártás folyt minden ürügyet kielégítve! Agyrém volt az egész! Lassan kezdett beigazolódni a félelmem!

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!