Építkezik a család 4. rész | Szimetrik Építőipari Kft.

Építkezik a család 4. rész

Az ügyfél elképzeléseit és az energetikai előírásokat szem előtt tartva segítünk mindig a tervezés folyamatában. Ez most sem történt másként, a blog újabb fejezetében erről olvashatnak bővebben.

Kezdődhet a tervezés!

A kemény munka után hetekig pihentük az izomlázat.

Közben felhívtam a Szimetrik Kft-t, hogy közöljem végleges döntésünket: megvan a telek és velük szeretnénk rá otthont teremteni. Ezt követően elmentünk az irodába s átbeszéltük az induláshoz szükséges tennivalókat.

A házi feladat, házunk „megtervezése”, alapos átgondolása volt, ami bármennyire hihetetlennek tűnik, egyáltalán nem volt egyszerű.

Nagy lelkesedéssel vágtunk bele a rajzolásba, aztán egy kis idő, múlva „millió” összegyűrt papírlap után teljes zűrzavar keletkezett a fejünkben. Az elképzelésünk szöges ellentétben állt a telek adottságaival.

Csüggedten és tanácstalanul mentünk a következő találkozóra. A további folyamatot egy fiatal, roppant kedves és barátságos kis hölgy, Mónika ,,vette a kezébe”. Mivel nem tudtunk előállni egy épkézláb ötlettel sem „felkarolta” az ügyet s kérdéseket tett fel. Javasolta, hogy az új építésügyi előírásoknak megfelelően „BB” energiaosztályú családi ház építéséről beszéljünk. Mint megtudtuk ez a közel 0 energiaigényt jelenti, 2021-től csak az ennek megfelelő ingatlanok adhatók át. Örömmel vettük, hogy olyan építőipari partnert választottunk, akik előre gondolkodnak, nem pedig csak igyekeznek lekövetni az éppen aktuális jogszabályoknak való megfelelést.

Mónika a helyiségek számára volt leginkább kíváncsi, illetve arra, hogy mekkora alapterületű házat szeretnénk magunknak. A közel 2 órás megbeszélés alatt nagyon sok apró részletre is kitértünk. Megnyugtató volt azt érezni, hogy Mónika szakmai tapasztalatokkal felvértezve fogja a kezünket, és segít a saját ötleteinket tervekké formálni.

Nem egész egy hét után, Mónika e-mailben két elképzelhető tervet küldött át nekünk. Ezek a tervek már nagyban igazodtak a vágyainkhoz és az építészeti előírásokhoz melyekből, volt elég bőven. A rajzok mindegyike egy élhető, kényelmes és praktikus lakást ábrázolt. Azok közül számunkra kiválasztottuk a legmegfelelőbbet s azt küldtük vissza további egyeztetésre.

Augusztus végén megkötöttük az előszerződést, mely tartalmazott egy előzetes árkalkulációt is. Ennek nagyon örültünk, mert már a tervezés korai szakaszában feketén fehéren láttuk, hogy mennyibe fog kerülni a házépítés.

Ezek után Mónika a terv finomításán dolgozott, én pedig a közművek igénylésén fáradoztam. Meglepően szinte mindent el tudtam intézni íróasztal mögül, ügyfélkapun keresztül egy ÉTDR-s online felületen. Ha megakadtam valamiben, a Szimetrik munkatársai azonnal a segítségemre voltak. Telefonos kapcsolatot tartottunk a földhivatalban vagy a belépési kódunk megadásával végig vitték a bonyolultabb igényléseket.

A földhivatali ügyek intézése meglepően gyorsan ment (1-2 nap). Annak ellenére, hogy a gáz bekötéséről rémtörténetek keringnek, három hét alatt bent volt a gázcsonk a telkünkön, ráadásul ingyen. A víz, szennyvíz ügyintézésével sem volt különösebb gond. Nálunk az EON verte le a biztosítékot. Rengeteg pénz befizetése után, alvállalkozók tömkelegén ment át a folyamat s mi csak vártunk és vártunk, hogy végre valaki bekösse a villanyt.

Az első hallásra nagyon is bonyolultnak tűnő indulás, így utólag nézve nem is volt olyan megterhelő. Csak tenni és akarni kellett a dolgokat s ment minden szépen a maga rendjén.

Valójában, amitől rettegtem az még csak most következett!

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!