Tikkasztó forróság helyett hűs otthon: így lesz a családi házban kellemes hőmérséklet! - Családi házak építése Győrben és környékén | Szimetrik Építőipari Kft.

Tikkasztó forróság helyett hűs otthon: így lesz a családi házban kellemes hőmérséklet!

Ugye milyen jó lenne egy izzasztó nap után hazatérni a hűs családi házba, és csak élvezni az otthon nyugalmát? Hiába az extrém és egyre csak emelkedő nyári hőmérséklet, mindez energiarabló berendezések nélkül, alacsony szén-dioxid-kibocsátás és rezsiszámlák mellett, passzív módszerekkel is lehetséges. Hogy mi a titka? Blogcikkünkben eláruljuk!

Unja már, hogy lakásában az állandó kereszthuzat ellenére is rekkenő a hőség? Kialvatlan a melegtől vagy bosszankodik, hogy az állandó klímajáratás miatt évről-évre magasabb a végösszeg energiaszámláján? Ha már elhatározta, hogy változtat ezen és új családi házat építtet, eláruljuk, mik azok, melyeknek feltétlenül érdemes figyelmet szentelnie, hogy végül Ön is kipihenhesse magát hűs álomotthonában.

Megbízható szakemberek

Az első és legfontosabb, hogy csak kipróbált szakembereket bízzon meg a feladattal, ezzel ugyanis szinte minden bosszúságtól megkímélheti magát, és biztos lehet abban is, hogy az általuk ajánlott alapanyagok és módszerek hosszú éveken keresztül kielégítően szolgálják majd. Egy ilyen csapat kiküszöbölheti a kellemetlen hőhidak kialakulását is, amiért tartósan hálás lesz. Hogy hogyan találhat rá a megfelelő tervezőre és kivitelezőre, arról már egy korábbi blogbejegyzésünkben írtunk bővebben.

Megfelelő hőszigetelés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő minőségű és mennyiségű hőszigetelés fontosságát, amely biztosítékot jelent az optimális hőmérséklet elérésére télen-nyáron. Igen, ezért bizony melegben is hálás lehet, ugyanis két irányban működik: nyáron kiszorítja a tűző napsugarat, télen pedig benn tartja a hőt.

Kánikulában a külső falfelületek akár 70 Celsius-fokra is felmelegedhetnek, de ha okosan választja meg a házához illő szigetelést, a falak belső felülete nem fogja sugározni a hőt. Ez az energiaszámlákon is azonnal érezteti majd a hatását, azaz igazán megtérülő befektetésnek bizonyul.

Mire figyeljünk még?

Arra is felhívjuk a figyelmet, amiről kevesen beszélnek: a szigetelés önmagában még nem lesz elég. A kívánt hatás eléréséhez több tényezőre, összehangoltan érdemes ügyelni.

Vakolatválasztáskor például jusson eszébe az is, hogy a sötétebb árnyalatok csak úgy szívják magukba a forróságot.

És ami még ennél is sokkal fontosabb: az ingatlan telken való tájolásával, a nyílászárók és az árnyékolók átgondolt elhelyezésével, méretével rengeteget javíthat háza hőtartóképességén.

Az extrém forró napokon az optimális hőérzet eléréséhez – a passzív megoldások mellett – elengedhetetlen időnként a klímaberendezés beüzemelése is, ezért ennek bekészítését már a tervezési fázisban érdemes megbeszélnie a szakemberekkel.

Plusz tanácsunk: ha az átlagos hőmérséklet éjszaka 25 Celsius-fok alá esik, éjjel szellőztesse át a téglaházat, a forró nappali órákban pedig zárt ablakokkal, árnyékolással konzerválja a hűvösebb levegőt.

Itt a megoldás

Az építkezést tehát ajánlott tapasztalt tervezőre és kivitelezőre bízni. A Szimetrik Építőipari Kft.-nél csak olyan profi szakemberek dolgoznak, akik egy kézben tartva a folyamatot, figyelnek az építtetők kívánságaira és közben minőségi anyagokkal, munkájukra garanciát vállalva készítik el új otthonát.

Tegye le voksát a kellően hűs, pénztárcakímélő és fenntartható családi ház mellett. Kérjen kötelezettségektől mentes konzultációs időpontot kollégánkhoz!

Érdekel a lehetőség

Kapcsolat

A Szimetrik Építőipari Kft. számos vidéki CSOK-kal épített otthon tervezésének és kivitelezésének a tapasztalatával áll az Ön rendelkezésére!

  • Tervezés
  • Teljes körű generálkivitelezés
  • Hitelügyintézés/biztosítás
  • Költségvetés készítés
  • Felelős műszaki vezetés
  • Hivatali ügyintézés
  • Energetikai tanúsítvány készítés

Keressen minket bizalommal!